Veelgestelde vragen

Contacteer ons op info@kine-vlaanderen.be

Kine-Vlaanderen is een platform waar kinesitherapeuten en patiënten elkaar kunnen vinden en verbinden voor optimale zorg en herstel.

Door je aan te melden op ons platform krijg je de kans om je expertise te tonen aan een breed publiek, waardoor je praktijk kan groeien en bloeien. Bovendien is het gratis.

Ja!

Via de kinesitherapeuten pagina krijg je een overzicht van alle kinesitherapeuten in onze database

Ja, je kunt rechtstreeks contact nemen met een kinesitherapeut van jouw keuze via ons platform.

Bij je eerste consultatie dien je je identiteitsbewijs, een klever van de mutualiteit en het voorschrift van de arts mee te nemen. Eventuele aanvullende medische informatie kan ook nuttig zijn. Het aantal behandelingen waar je recht op hebt en de terugbetalingsvoorwaarden worden bepaald door het voorschrift en de regelgeving van de mutualiteit.

Hoewel er een standaard aantal beurten is waar je recht op hebt met normale terugbetaling van de mutualiteit, kun je altijd en onbeperkt naar de kinesitherapeut gaan. Het aantal beurten kan variëren afhankelijk van de aard van de aandoening, en bij bepaalde operaties of aandoeningen kan een hoger aantal beurten worden toegekend na goedkeuring van de mutualiteit. Voor een standaard pathologie krijg je 18 beurten terugbetaald. Voor operaties (zoals een knie- of heupprothese 60 beurten)

Er zijn twee soorten tarieven: geconventioneerd en gedeconventioneerd. Bij geconventioneerde therapeuten gelden door de overheid vastgestelde prijzen, terwijl bij gedeconventioneerde therapeuten tarieven vrij gekozen kunnen worden. De terugbetaling van de mutualiteit kan verschillen afhankelijk van de conventiestatus.

Er zijn verschillende specialisaties binnen de kinesitherapie, waaronder sportkinesitherapie, pediatrische kinesitherapie, respiratoire kinesitherapie, geriatrische kinesitherapie, manuele therapie, neurologische kinesitherapie, lymfedrainage, bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie, en cardiovasculaire kinesitherapie. Elke specialisatie richt zich op specifieke aandoeningen en doelgroepen. Je kan via onze kinesitherapeutenpagina filteren op de gewenste specialisatie.

In België dien je eerst een voorschrift voor kinesitherapie te verkrijgen van je huisarts of specialist. Met dit voorschrift heb je recht op terugbetaling van de mutualiteit. Het is momenteel niet toegestaan om zonder voorschrift naar een kinesitherapeut te gaan.