In een notendop

Van: 19/09/24

Tot: 19/09/24

Prijs: €340

Rotator cuffrupturen: pre/postoperatieve diagnostiek en schouderrevalidatie

INHOUD

Bij de behandeling van schouderklachten hebben we heel vaak te maken met rotator cuffpathologie. Maar hoe verandert je revalidatie als er een rotator cuff ruptuur aanwezig is? Wat zegt de beeldvorming over prognose? En hoe ziet de revalidatie eruit na een cuffrepair? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens de opleiding!

Belangrijke topics tijdens de opleiding:

 • Diagnostiek rotator cuffrupturen
 • Rol van beeldvorming binnen de diagnostiek
 • Communicatie en samenwerking met orthopedie
 • Conservatieve revalidatie rotator cuffruptuur
 • Pre- en postoperatieve revalidatie na rotator cuffrepair
 • Milestones tijdens de revalidatie

Deze opleiding bied je veel theoretische en praktische kennis over rotator cuffrupturen en cuffrepair. Er is veel aandacht voor klinische en praktische tools waarmee je de diagnostiek en revalidatie rondom rotator cuffrupturen direct in je dagdagelijkse werk kunt toepassen.

LEERDOELEN

 • Kennis en inzicht over anatomie, functie en pathologie rotator cuff
 • Specifieke kennis over de pathologie van rotator cuff rupturen
 • Waarde van beeldvorming inschatten en inzetten voor de diagnostiek
 • Kennis over chirurgische indicaties voor cuffrepair
 • Revalidatieproces aan de hand van evidence-based practice voor conservatieve revalidatie van rotator cuff ruptuur
 • Revalidatieproces aan de hand van evidence-based practice voor pre- en postoperatieve revalidatie na cuffrepair
 • Verbeteren van communicatie en samenwerking met orthopedie
 • Inzitten van communicatietechnieken tijdens diagnostiek en revalidatie

DOCENT

Edward  Van Cruchten);

Edward Van Cruchten

Edward Van Cruchten is fysiotherapeut en manueel therapeut gespecialiseerd in schouder diagnostiek- en behandeling. Hij is in 1995 afgestudeerd en heeft in zijn loopbaan zich steeds verder ontwikkeld en gespecialiseerd in de schouder.  
Sinds 15 jaar heeft de schouder zijn volledige focus en ziet hij een grote diversiteit aan schouderklachten. Hij is net als David Krijgsman werkzaam binnen het Schouder- armcentrum en is verantwoordelijk voor de inhoudelijke visie en ontwikkelingen van het expertisecentrum. Naast zijn werk als fysiotherapeut houdt hij zich ook bezig met doceren van schoudergerelateerde topics aan studenten orthopedie en aan fysiotherapeuten. 

David Krijgsman);

David Krijgsman

David Krijgsman is fysiotherapeut, gespecialiseerd in de diagnostiek en revalidatie van het schoudergewricht. Na zijn opleiding tot fysiotherapeut voelde hij direct de wens om zich te specialiseren in de bovenste extremiteit en MSK-echografie.  

Sindsdien heeft hij zeer veel specialisatiecursussen gevolgd waardoor hij een goed beeld heeft gekregen van de internationale kennis en expertise rondom de diagnostiek en behandeling van schouderklachten. Ook binnen de MSK-echografie heeft hij zowel nationaal als internationaal scholingen gevolgd en is hij werkzaam als echografie-docent bij het NT-e.  

David is mede-eigenaar van Fysiovision en oprichter van het Schouder- armcentrum plus. Binnen dit expertisecentrum ziet hij samen met zijn collega’s alleen patiënten met klachten aan schouder en/of elleboog. Op deze manier heeft hij zich volledig kunnen focussen op wat hij het liefste doet!   

Naast zijn werk als fysiotherapeut/MSK-echografist binnen het Schouder-armcentrum plus is David werkzaam binnen een huisartsenpraktijk waar hij diagnostisch MSK-spreekuur draait. Op dit spreekuur ziet hij patiënten met MSK-klachten waarbij hij diagnose en beleid bepaalt en zo de huisartsen ondersteund.

DOELGROEP

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen en osteopaten.

ACCREDITATIE

Pro-Q-Kine – Algemeen kinesitherapeutisch: 14 

Manuele therapie – Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd): 14

PRIJS

340€ (excl btw) , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema ‘beroepsspecifieke competenties‘)

INBEGREPEN

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Locatie: Leuven – Waves

Organisatie: SmartEducation