In een notendop

Van: 18/04/24

Tot: 18/04/24

Prijs: €66

PowerTalk: Problemen bij borstvoeding, wat is de meerwaarde van de kinesitherapeut?

INHOUD

6 weken na de bevalling komen vrouwen langs bij de kinesist. Direct ook een periode waarbij er wat veranderingen gebeuren bij de baby en mogelijks bij de borstvoeding. Een moeder kan al eens twijfelen. Drinkt mijn baby niet te veel? Is de pijn die ik voel nog wel normaal? Heb ik wel genoeg melk? En dan ben jij als kinesitherapeute een aan aanspreekpunt en luisterend oor. Maar is dit ook wel een zorg van de kinesist? JA. Tijdens deze PowerTalk wordt er dieper ingegaan op de meest voorkomende borstvoedingsproblemen, voorkomend in het direct postpartum of op lange termijn. Als kinesitherapeut en pelvic health expert kom je in nauw contact met jonge moeder in die periode en ben je dus mogelijks ook het klankbord bij uitstek!

LEERDOELEN

We werken rond verschillende leerdoelen
  • Onderscheid maken tussen normaal en afwijkend borstvoedingspatroon
  • Signalen rond borstvoedingsproblemen opvangen en gepast reageren
  • Borstvoedingsondersteunend gesprek voeren en doorverwijzen
  • Ondersteuning bij behandeling opgesteld door vroedvrouw/arts in kader van bijv borstvoedingshoudingen en mastitis spectrum

DOCENT

Joke Muyldermans

Joke Muyldermans is vroedvrouw, MSc, en lactatiekundige IBCLC. Joke werkt in de eerstelijn sinds 2007 en heeft sinds 2015 haar eigen bloeiende vroedvrouwenpraktijk InTeam in Hoeilaart. Verder is ze verbonden aan de Erasmushogeschool Brussel als docent in de opleiding vroedvrouwen en werkt ze tevens aan een doctoraat aan de VUB waarbij ze focust op de behandeling van borstvoedingsgerelateerde problemen, binnen de opleiding farmacologie. Joke werkt hoofdredacteur van het Vlaams Tijdschrift voor Vroedvrouwen en bestuurslid van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VB0V) en European Lactation Consultants Alliance (ELACTA). Samen met enkele collega’s heeft ze het bedrijf Care 4 Education opgestart, een bedrijf dat zich educatief materiaal omtrent moeder en kindzorg ontwikkelt en bijscholingen omtrent borstvoeding voor borgprofessionals.

DOELGROEP

Kinesitherapeuten met interesse in de pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie.

Locatie: Online

Organisatie: SmartEducation