In een notendop

Van: 19/09/24

Tot: 19/09/24

Prijs: €66

PowerTalk: Postoperatieve revalidatie na lumbale chirurgie

INHOUD

Er is voldoende wetenschappelijke onderbouwing voor het bewezen nut van pre- en postoperatieve revalidatie bij lumbale chirurgie. Toch ontbreekt er op vandaag een heldere beschrijving van de inhoud en de structuur van effectieve revalidatieprogramma’s.
Daarbij zijn individualisering, pathologiekennis en klinische ervaring belangrijke parameters en kan er een voorbeeld genomen worden aan andere revalidatieprotocols (bvb na een ACL-operatie).

In deze PowerTalk zal Wouter Claesen vanuit de meest recente wetenschappelijke inzichten enerzijds en zijn klinische expertise anderzijds een duidelijk beeld schetsen van hoe een gefaseerde revalidatie na lumbale discectomie of intervertebrale fusie eruit zou kunnen zien. Aan de hand van een casus zullen deelnemers leren welke fases men kan doorlopen, met tussentijdse testmomenten om beslissingsmomenten te ondersteunen.

Wat zijn de specifieke behoeften en aandachtspunten van deze patiënten, en hoe kunnen therapeuten hier gestructureerd mee omgaan? Deze PowerTalk stelt deelnemers in staat om een betere, gefundeerde en meer gestructureerde revalidatie te organiseren voor postoperatieve rugpatiënten.

LEERDOELEN

  • Specifieke aandachtspunten identificeren bij de intake van een postoperatieve rugpatiënt.
  • Overzicht en kennis van de meest recente evidentie van kinesitherapeutische interventie na een lumbale discectomie en intervertebrale fusie
  • Strategie bepalen voor een gestructureerde revalidatie van een postoperatieve rugpatiënt.
  • Testing & decision making bij de postoperatieve rugpatiënt.
  • Strategie bepalen voor een betere interdisciplinaire samenwerking met de specialist/neurochirurg.

DOCENT

Wouter   Claesen);

Wouter Claesen

Wouter Claesen is kinesitherapeut en specialiseert zich in wervelkolomrevalidatie. Hij heeft doorheen de jaren een diepgaand begrip ontwikkeld van de complexiteit van rugpijn en de noodzaak van effectieve zorg.

Als medezaakvoerder van Motion to Balance (Genk) zet hij zich er dagelijks voor in om de normen voor rugzorg te verhogen en de omkadering voor rugpatiënten te verbeteren. Daarnaast wordt hij ook geconsulteerd als expert in rugpijn voor DPG Media.

Als mentor, inspirator en opleider van jonge therapeuten in wervelkolomrevalidatie, deelt hij graag zijn kennis en ervaring om anderen te helpen groeien en excelleren in dit veeleisende werkveld. Een van zijn belangrijke bijdragen aan de rugzorggemeenschap is zijn voorloperrol in interdisciplinaire communicatie, met als doel het creëren van verbeterde zorgtrajecten voor zowel pre- als postoperatieve rugpatiënten.

DOELGROEP

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, artsen,…

ACCREDITATIE

Pro-Q-Kine – Algemeen kinesitherapeutisch 4

Manuele therapie – Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 4

Neurologische kinesitherapie – Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 4

PRIJS

66€ (excl. btw)

INBEGREPEN

Syllabus (digitaal), uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname.

Locatie: Online

Organisatie: SmartEducation