In een notendop

Van: 25/04/24

Tot: 26/04/24

Prijs: €680

Pilates for Physios (level 1)

INHOUD

Tijdens deze 2-daagse opleiding zal je ondergedompeld worden in de wondere wereld van Pilates. De ontstaansgeschiedenis en de bijhorende Pilates principes zullen geheel duidelijk worden na een eerste theoretische kennismaking.

Vervolgens gaan we aan de slag met een praktijk gedeelte waarin we een aantal Pilates oefeningen stuk voor stuk zullen ontleden aan de hand van deze principes. Want “movement is medicine”!

Ademhaling, neuromusculaire controle, stabiliteit, axiale elongatie, segmentale mobiliteit, organisatie van schouder-nek-hoofd,.. liggen aan de basis van deze revalidatie methode.

Het doel is om de oefentherapie tot in detail te ontleden en laagdrempelig te houden, zodat dit toepasbaar kan zijn op iedere musculoskeletale patiënt die je in de praktijk behandeld.  Dit alles zullen we finetunen door het aanleren en overbrengen van deze oefeningen aan de hand van verschillende “cueing“ technieken.

Tot slot vertalen we deze theoretische en praktische kennis naar casuïstiek en klinisch redeneren binnen de musculoskeletale praktijk.

LEERDOELEN

  • Het kunnen toepassen van Pilates principes in de behandeling van de musculoskeletale patiënt
  • Het ontstaan en de historische achtergond van Pilates leren kennen
  • Alignment & Pilates principes praktisch implementeren en toepassen
  • Oefentherapie met nadruk op lumbopelvische stabilisatie, scapulothoracale controle, thoracale mobiliteit
  • Leren gebruik maken van verbale en tactiele cues
  • Oefenprogramma’s en behandelplan kunnen opstellen

Locatie: Antwerpen – Van der Valk

Organisatie: SmartEducation