In een notendop

Van: 05/09/24

Tot: 27/09/24

Prijs: €960

Hands-on Therapy : cervicaal – thoracaal

INHOUD
Driedaagse opleiding gespreid over 4 weken
Verbeter je manuele vaardigheden voor behandeling van de cervicale en thoracale wervelzuil
Gericht op collega’s zonder postgraduaat manuele therapie
Heb je het gevoel dat veel manuele onderzoeks- en behandeltechnieken van de wervelkolom niet meer vers in je geheugen zitten? Twijfel je soms over welke technieken je het best gebruikt? Of breid je graag je scala aan manuele technieken uit om je patiënten nog beter te kunnen verder helpen?

Het accent (of doel) van deze driedaagse cursus ligt op het verfijnen en uitbreiden van je manuele skills voor behandeling van de meest voorkomende thoracale en cervicale dysfuncties.

We zetten hierbij sterk in op een selectie van de meest efficiënte technieken die wij als manueel therapeut gebruiken door onze jarenlange ervaring in de praktijk. Dit laat je toe om snel aan de slag te gaan en de nieuwe technieken meteen toe te passen in je praktijk.

De focus ligt zowel op een articulaire, myofasciale als neurogene benadering. Er wordt telkens gestart vanuit een klinisch onderzoek en vervolgens worden de verschillende behandelopties op een gestructureerde manier weergegeven en ingeoefend. Er worden handvaten gegeven om een behandelplan op te stellen voor de patiënt met cervicale en/of thoracale klachten, met inbegrip van een actieve participatie van de patiënt door middel van (auto-)mobilisatieoefeningen.

Het is een praktijkgerichte opleiding, bewust gespreid over enkele weken. Zo krijg je de kans om de technieken meteen in te oefenen in de praktijk en terug te koppelen waar nodig.

Deze cursus is uitsluitende gericht op kinesitherapeuten, zonder een postgraduaat manuele therapie, die de behoefte voelen om patiënten met musculoskeletale klachten in de cervicale en thoracale regio beter en op een veilige manier te kunnen behandelen.
LEERDOELEN
Inzicht verwerven in de meest efficiënte manuele technieken bij musculoskeletale klachten
Het verfijnen van manuele vaardigheden, zowel als klinisch onderzoek als bij behandeling
Nieuwe hands-on technieken op een correcte en veilige manier leren uitvoeren
Myofasciale klachten op een manuele manier onderzoeken en behandelen
Kunnen differentiëren tussen primair articulaire, myofasciale en neurogene klachten
Het uitvoeren van een specifiek manueel onderzoek en het opstellen van een aangepast behandelplan
Linken leggen tussen klinisch relevante regio’s die vaak betrokken zijn bij rug-en nekklachten
De patiënt stimuleren naar zelfmanagement aan de hand van enkele eenvoudige thuisoefeningen
DOCENT

Lucia Vanden Eynde

Lucia Vanden Eynde studeerde in 2008 aan de KUL af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en specialiseerde zich daarna meteen als Manueel Therapeut tijdens de Postgraduaatsopleiding aan de UGent.
In staat zijn patiënten te helpen met niets meer dan je handen en je woorden, is haar grootste drijfveer als therapeut. Daarom volgde ze tal van hands on-opleidingen zoals Mulligan, Fysiologische kettingen van Busquet en Dry Needling die haar klinisch redeneren en technische vaardigheden hielpen verfijnen.
In 2014 startte ze haar eigen zelfstandige praktijk die intussen gegroeid is tot de multidisciplinaire praktijk Reviva, waar zorg en beweging centraal staan. Naast een team van sportkine-, dryneedling- en manueel therapeuten worden er eveneens tal van groepslessen en workshops georganiseerd.
Ze is tevens stageleider kinesitherapie aan de KUL en UHasselt alsook verschillende Manuele therapie-opleidingen.

Jeroen Rooman

Jeroen Rooman behaalde in 2016 zijn master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven. Hij volgde nadien de Manama Manuele Therapie aan de VUB en specialiseerde zich zo tot Manueel Therapeut. Jeroen volgde nadien meerdere hands-on opleidingen om zijn hands-on skills (denken-voelen-doen) nog verder te verfijnen.

Hij werkte aanvankelijk bij Praktijk Reviva en Kine-Bertem, waar hij enorm gepassioneerd raakte door musculoskeletale klachten en heel wat ervaring als manueel therapeut op deed . Sinds 2021 baat hij zijn eigen praktijk uit in Oud-Heverlee. Zijn arsenaal aan patiënten bestaat voornamelijk uit wervelzuilproblematiek waar hij via een biomechanische-, myofasciale- en neurofysiologische benadering de meest complexe musculoskeletale problemen aanpakt.
DOELGROEP
Kinesitherapeuten met interesse in manuele therapie. Deze cursus richt zich uitsluitend op therapeuten zonder postgraduaat manuele therapie.
ACCREDITATIE
PQK – Algemeen kinesitherapeutisch 24

Manuele therapie – Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 42
PRIJS
960€(excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema ‘beroepsspecifieke competenties’)
INBEGREPEN
Syllabus, lunch en koffiepauzes

Locatie: Leuven – Waves

Organisatie: SmartEducation