In een notendop

Van: 17/09/24

Tot: 17/09/24

Prijs: €340

Functional weightlifting in rehab

INHOUD

De kennis en het belang van krachttraining is vaak voor kinesitherapeuten nog te beperkt om er zelfzeker mee aan de slag te gaan. We hebben veel kennis in de eerste fase van een revalidatie proces en blijven soms hangen in de ‘low load’ fase.  Op die manier is er te weinig optimale communicatie met trainers en coaches en kunnen vaak niet voldoende duidelijke begeleiding geven in de ‘return to play’ aan onze sport-patiënten. Ook om trainingen aan te passen of patiënten in rehab sportspecifiek te begeleiden is er nog een grote gap.

Deze cursus duikt dieper in het nut van functionele krachttraining en trainingsleer en geeft inzichten in hoe externe gewichten zoals dumbells, kettlebells en barbells te gebruiken. Deze principes zijn niet alleen van toepassing bij atleten, maar quasi elke patiënt kan baat hebben bij het gebruik maken van deze type van revalidatie.

Het is ook belangrijk fouten te kunnen leren herkennen en te kunnen corrigeren bij onze patiënten. Daarom is een groot gedeelte van deze opleidingsdag praktijkgericht en gaan we zelf aan de slag met krachttraining. Trainingsleer wordt ook aangeraakt om meer inzichten te krijgen in welke spiergroepen aan welke percentages kunnen gecombineerd worden en welke energiesystemen hiermee worden getraind.

LEERDOELEN

  • Nieuwe inzichten in het nut/functie van krachttraining (externe gewichten)
  • Techniek (basis) van barbell movements begrijpen + zelf kunnen uitvoeren
  • Inzicht in bewegingspatroon
  • Inzicht in wanneer dit type training nuttig gebruikt kan worden in rehab en voor welke patiënten – nut/voordeel per beweging
  • Gevaren van verkeerde uitvoeringen – fouten leren herkennen en corrigeren
  • Trainingsleer: inzicht in wanneer, wie je hoeveel % 1RM geeft
  • Welke trainingspatronen kunnen best met elkaar gecombineerd worden

DOCENT

Feike  Welter);

Feike Welter

Feike Welter behaalde in 2014 haar Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de UGent. Ze specialiseerde zich in Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie. Nadien behaalde ze een postgraduaat in Manuele Therapie (2015, UGent) en verhuisde in 2016 naar USA (Colorado) waar ze zich verder verdiepte in het Crossfit-en functional training concept.

Ze behaalde daar haar Crossfit Level 1 en leerde daar de voordelen van het functioneel trainen te combineren met het revalideren van patiënten. Ze werkte er ook als personal trainer om atleten met sportspecifieke klachten te trainen. Terug in België (2018) werkte ze als kine en coach in Hasselt, behaalde ze haar Crossfit Level 2 en richtte verder in 2021 samen met haar partner Strive op (Houthalen en Sint-Truiden).

Strive is een plaats waar zowel mensen geholpen worden om op een zo functioneel mogelijke manier te revalideren (Rehab) als ook om de sport Crossfit uit te voeren (Crossfit) en atleten naar een hoger niveau te brengen (Performance).

DOELGROEP

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten en personal coaches met interesse in oefentherapie en krachttraining

ACCREDITATIE

Pro-Q-Kine – Algemeen kinesitherapeutisch 14

Manuele therapie – Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 14

Cardiovasculaire kinesitherapie – Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 14

Bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie – Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 14

PRIJS

340€ excl. btw , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema ‘beroepsspecifieke competenties‘)

INBEGREPEN

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Locatie: Houthalen-Helchteren – Strive

Organisatie: SmartEducation