In een notendop

Van: 03/05/24

Tot: 04/05/24

Prijs: €520

From Myths to Practice: Master Low Back Pain treatment

Over de cursus

English Below

Rugpijn is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van invaliditeit. Het is complex, kan overweldigend zijn, en laten we duidelijk zijn, de meeste clinici verbeteren het niet. Maar waarom zijn we zo slecht in het behandelen van lage rugpijn?

Onze acties en woorden doen ertoe, en het is tijd om te heroverwegen hoe we effectief lage rugpijn patiënten behandelen. De tijd waarin we alleen vertrouwden op een benadering van symptomen en klinische tekenen is voorbij, en het opstellen van een multidimensionaal profiel van je patiënt zou een betere optie zijn. Het belang van communicatie, patiëntgerichte benaderingen en het afstemmen van doelen helpt bij het opbouwen van een therapeutische relatie, waardoor de naleving toeneemt en de resultaten van de patiënt verbeteren.

We zullen ons tijdens de cursus niet beperken tot het debat over hands-on versus hands-off behandeling, maar benadrukken het gebruik van beide in een cognitieve functionele benadering. Deze cursus combineert eenvoud en nauwkeurigheid, humor en educatie, efficiëntie en details, zodat je morgen in de praktijk kunt brengen wat je vandaag hebt geleerd.

De deelnemer zal in staat zijn om:

  • Multidimensionaal onderzoek te doen naar zijn patiënt tijdens de anamnese en het fysieke onderzoek, zodat hij de meest gepersonaliseerde behandeling kan geven.
  • Rode vlaggen te identificeren die verband houden met ernstige ruggenmerg pathologieën en een klinisch neurologisch onderzoek uit te voeren om door te verwijzen of op te volgen indien nodig.
  • Antwoorden te krijgen op de bekende mythen en veel gestelde vragen rond lage rugpijn.
  • Effectief gebruik te maken van manuele therapie, oefeningen en communicatie voor betere resultaten.

Locatie: QBic, Fraikinstraat 36, 2200 Herentals

Organisatie: Next Academy