In een notendop

Van: 14/05/24

Tot: 14/05/24

Prijs: €335

Dynamic Stability Training – basisdag

INHOUD

Het concept van ‘dynamic stability‘ en ‘dynamic system theorie‘ wordt steeds populairder binnen de musculoskeletale revalidatie. Tijdens deze praktijkgerichte opleidingsdag worden veelzijdige oefenvormen ter verbetering van de dynamische stabiliteit aangeboden met als doel het verbeteren van het algemeen dagelijks functioneren van patiënten en recreatieve sporters.

Gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van motorisch leren en motorische controle en ‘best practice’ praktijk ervaringen vanuit zowel de topsport tot ouderen valpreventie zullen diverse nieuwe oefenvormen gedemonstreerd en ingeoefend worden voor tal van pathologiën en situaties met beperkt functioneren.

Er wordt ook veel gewerkt aan de eigen vaardigheid van oefenvormen en het kunnen aanpassen van oefenstof op basis van de individuele uitvoering middels het gericht kunnen toepassen van de ‘constraints-led approach’ en OPTIMAL-theory.  De theorie wordt rechtstreeks in de praktijk toegepast en vertaald naar concrete oefenstof. 

Na afloop van deze dag ben je als deelnemer geïnspireerd geraakt met nieuwe praktische inzichten en toepassingen van oefenstof en ben je zelf in staat om deze creatief toe te passen binnen je eigen werksetting.

Ter voorbereiding van deze cursus is er een e-learning voorzien mbt de theoretische achtergrond. Hierbij worden de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van dynamische stabiliteit en motorisch leren behandeld.

LEERDOELEN

  • Screenen van functionele beweging ten aanzien van actieve dynamische stabiliteit per lichaamsdeel.
  • Toepassen van oefenvormen per gewricht ten aanzien van verbeteren actieve dynamische stabiliteit per lichaamsdeel.
  • Toepassen van progressie/regressies van oefenvormen per individu op basis van de Constraints-Led Approach
  • Toepassen van de OPTIMAL motor learning theorie in de praktijk (Wulf, 2016) 
  • Verbeteren van eigen bewegingsvaardigheden

Locatie: Beveren – Rev.

Organisatie: SmartEducation