In een notendop

Van: 07/06/24

Tot: 07/06/24

Prijs: €340

Diaphragm: a manual approach

INHOUD

Hoewel het diafragma een belangrijke regio is in het musculoskeletaal systeem, is het ook één van de meest onderbelichte zones/topics binnen de manuele therapie. Een adequate analyse en behandeling van deze structuur kan binnen jouw praktijk een grote meerwaarde betekenen in het behandelen van patiënten met specifieke musculoskeletale problemen.

Vanuit de anatomie weten we dat het diafragma een zeer belangrijke rol speelt in verschillende mechanismen van het lichaam: respiratoire functie, lymfatische functie, urogenitale functie, enz. Maar ook in ons musculoskeletaal systeem kent het een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld de mobiliteit van de thoracale en thoracolumbale regio, de mobiliteit van de ribben, proprioceptie en posturale controle.

Door middel van specifieke casuïstiek bespreken we in deze cursus het belang van een goede kennis van de anatomie, de biomechanica en de functionaliteit van het diafragma. Een uitgebreide onderzoeks- en behandelingsstrategie van het diafragma komt aan bod, alsook van de omliggende structuren. Er wordt ruim de tijd genomen om hands-on een aantal nieuwe technieken te leren die je vervolgens kan toevoegen aan jouw arsenaal van manuele technieken. Op het einde van deze opleidingsdag zal elke cursist in staat zijn om de verschillende linken van het diafragma op het musculoskeletaal systeem te begrijpen, en daaropvolgend ook te kunnen behandelen..

LEERDOELEN

  • Cursisten krijgen een opfrissing van de anatomie, biomechanica en functie van het diafragma.
  • Cursisten leren adequaat een klinisch onderzoek uit te voeren van het diafragma en zijn omliggende structuren.
  • Cursisten leren het diafragma en zijn omliggende structuren correct te behandelen.
  • Cursisten herkennen musculoskeletale problemen gelinkt aan het diafragma en de indicaties om het te gaan behandelen.
  • Cursisten leren hun klinisch redeneervermogen te optimaliseren en verwerven nieuwe inzichten in het behandelen van musculoskeletale klachten.

Locatie: Antwerpen – Van der Valk

Organisatie: SmartEducation