In een notendop

Van: 19/09/24

Tot: 21/09/24

Prijs: €1030

Bikefit racefiets – basismodule

INHOUD

Tijdens deze 3-daagse opleiding (de voormalige Level 2 Bikefitting) krijg je een high-level opleiding voor de correcte afstelling van een racefiets in functie van het lichaam van de renner. Deze gedetailleerde benadering houdt zowel rekening met de verbetering/preventie van klachten als een optimale prestatie op de fiets.

 • Doorgedreven anatomie en biomechanica van het fietsen
 • Een correcte anamnese van de renner.
 • Een gedetailleerde screening van het lichaam voorafgaand aan de bikefit. Analyse van gewrichtsbeweeglijkheid, beenlengteverschil, stabiliteit, spierflexibiliteit, enz.
 • Het correct opmeten van de fietsafstelling
 • Dynamische analyse van de fietspositie met inbegrip van zadeldrukmeting
 • Een correct redeneerproces voor het uitvoeren van de juiste aanpassingen aan de fiets en schoenplaatjes
 • Al deze topics worden ingeoefend tijdens praktische workshops.

LEERDOELEN

 • Aanleren van een gedetailleerde high-level bikefit methode.
 • De nadruk ligt op de methode en niet op de gebruikte apparatuur.
 • Uitvoeren van een specifieke screening van het lichaam in functie van een bikefit
 • Uitvoeren van een specifieke dynamische analyse van de fietspositie.
 • Het correct aanpassen van de fiets en schoenplaatjes op basis van de screening van het lichaam en de analyse van de fietspositie.
 • Een therapeut-gerichte benadering.

Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen wordt er slechts 15 cursisten per opleidingsdag toegelaten.

DOCENT

Joris Verreydt);

Joris Verreydt

Joris Verreydt (MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie) heeft zich vanuit zijn ervaring als competitief wielrenner en kinesitherapeut bij Bakala Academy ontwikkeld tot expert bikefitting. Nadien heeft Joris Verreydt Wolf Performance opgericht en momenteel is hij één van de toonaangevende personen voor bikefitting in België en in het buitenland. Hij heeft ervaring met profrenners van verschillende World Tour ploegen zoals Lotto-Soudal, Ineos Grenadiers, Belgian Cycling, enz. evenals vele recreatieve atleten. Hij is lid van het wetenschappelijk  panel van het IBFI (International Bike Fitting Institute). Vanuit zijn achtergrond als kinesitherapeut heeft Joris Verreydt specifieke interesse in het effect van het functioneren van het lichaam naast de fiets op de specifieke fietsbeweging.

DOELGROEP

Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten, (sport)artsen, bach/master LO en bewegingswetenschappers die de intentie hebben om ‘bikefitting’ in hun professionele setting te implementeren.

ACCREDITATIE

ProQ-Kine (algemeen)  24 ptn

PRIJS

1030€  (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema ‘beroepsspecifieke competenties‘)

Opgelet : door een recente wijziging in de reglementering rond de KMO-portefeuille kunnen enkel medische professionals gebruik maken van de KMO-portefeuille.

INBEGREPEN

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

EXTRA INFO

Na deze opleiding kan u instappen in de opleidingen bikefit ‘offroad’ (MTB/cyclocrossfiets) en bikefit ‘tijdrit/triatlon’

Locatie: Leuven – Wolf Performance

Organisatie: SmartEducation